"אמא, אני צריכה מחר, יום שלישי, להגיע למרכז החסד "הזכות לתת" בשעה 4 אחר הצהריים" הודיעה נועה לאמא.
"אולי תספרי לי לאיזו מטרה? מי בקש ממך?"
"היום הגיע אלינו לבית הספר מנהל מרכז החסד וביקש מכל התלמידים להגיע מחר לשם"
אמא יעל בררה טלפונית עם המחנכת את הפרטים ווידאה שהכל בסדר.
"נועה, שוחחתי עם המחנכת שלך ושמעתי ממנה פרטים על המרכז. לא ידעתי על כל הפעולות שנעשות שם"
"אמא, מה בסוף, את מרשה לי ללכת מחר?"
"בהחלט, אני כמובן אספר לאבא ואחר כך אודיע לך סופית"
יואב, מנהל המרכז, פגש את ילדי השכונה בשעה 4 וסיפר להם על תכנית ההתנדבות שהוא מבקש מהם לבצע.
"שימו לב, ילדים יקרים. כל שנה לפני פסח, מוציאים הרבה אנשים מבתיהם מצרכי מזון שהם חמץ ומניחים אותם על המדרכה לכל המעוניין. לאחר מספר ימים תוכלו לראות שהם נזרקים לאשפה על ידי עובדי העיריה, אחר שלא נמצא להם ביקוש. כשראינו זאת החלטנו במרכז החסד 'הזכות לתת' ליזום איסוף מוקדם של מצרכי מזון שאנשים מעוניינים להוציא מהבית. למצרכים אלה אנחנו עושים 'מכירת חמץ' ולאחר פסח נותנים אותם לנזקקים. התפקיד שלכם היום הוא להתפזר בשכונה ולאסוף מצרכי מזון מיותרים מכל משפחה המעוניינת לתרום אותם, ולרכזם אצלנו במרכז החסד."
תלמידות כיתה ו' התפזרו בשכונה בזוגות ולאחר כשעתיים פגש אותם יואב במשרד
"לא יאומן! לא חשבתי שתצליחו כל כך במבצע, שכל כך הרבה מצרכי מזון יגיעו אלינו. דעו לכם שאף אריזה לא מיותרת. הכל יגיע לאחר פסח למשפחות הנזקקות. זכות המצווה שמורה לכל אחת מהבנות" הגיב יואב בהתרגשות רבה
לאחר פסח טיפל יואב בכל המצרכים שנאספו, וחילק אותם למשפחות. אחר כך חזר לכיתה ו' להבעת תודתו.
"תלמידות יקרות, שלום. בקשתי רשות מהמחנכת שלכן להגיע שוב לכיתה. הפעם, כדי להודות לכל אחת מכן על שהסכמתם להשתתף במבצע ובעיקר על ההצלחה הגדולה. למעלה ממאתיים מצרכים הצלחתם לאסוף, מצרכים שברובם היו נזרקים לאשפה…בנוסף לתודה אני רוצה לברך אתכן שתמשיכו לתרום בכל הזדמנות שתהיה לכן. הנתינה היא בעצם קבלה. אתן ודאי מרגישות כעת שקבלתן הרבה מהמבצע הזה. תודה לכולכן"
אחת התלמידות הצביעה ובקשה רשות לומר משהו ליואב, מנהל מרכז החסד, בפני כל הכיתה.
"לא שאלתי את החברות שלי אבל אני חושבת שאני מייצגת אותן במה שאומר. היתה לנו חוויה מדהימה. אנשים קבלו אותנו יפה והתפעלו מעצם הרעיון. הם אכן סיפרו לנו שכל שנה כאב להם מחדש להוציא לרחוב את המצרכים. עכשיו שמחו מאד על הרעיון וברכו אותנו ואותך. אנחנו מרגישות שקבלנו הרבה מהמבצע. קיימנו מצוה גדולה, אבל גם למדנו להעריך כל סוג של מזון, וכן התחזקנו באיסור 'בל תשחית'. תודה לך יואב שגייסת אותנו למבצע הזה"
גם המחנכת בקשה להוסיף על דברי התלמידה.
"בנות יקרות, מהיום אני בטוחה שתחשבו פעמיים על איזה פרי או כריך שנראה לכן מיותר ותשתדלו לאכול אותו, או להחזירו הביתה. ובכן, הרווחנו עוד משהו ליום-יום. תודה לך יואב גם בשמי."
הצעת דיון
- מה היה החידוש בשכונה במבצע של ארגון החסד "הזכות לתת"?
- מי הרוויח מהמבצע? מה היה הרווח של כל קבוצה?
- על מה הודתה התלמידה ליואב בפני כל הכיתה?
- האם גם אתם השתתפתם במבצע דומה? ספרו!
קרדיט איור: רז אבירם razshomrata@gmail.com