בעיר פתח-תקוה התקיימו בחירות לראשות העיר לפני כשנה. היו אלה בחירות שניות תוך ארבע שנים, כיון שראש העיר היוצא לא הצליח לייצב את המצב הכספי של קופת העיריה. למרות הנסיונות של אנשי מקצוע בתחום, מוותיקי העיר, לעזור לראש העיר במאמציו הרבים והכנים, לא צלח הדבר ומשרד הפנים הורה לקיים בחירות לראשות העיר.
שכונת נוה-עמל המיוחדת
העיר פתח תקוה גדולה ובשכונות ישנם ועדי שכונות המקיימים קשר רצוף בין התושבים לעיריה. בשכונת נוה-עמל עומד בראשות ועד השכונה מר מאיר במשך כעשר שנים. כבר בתחילת תפקידו כיושב ראש ועד השכונה, הנהיג "דלת פתוחה" במשרדו. בכל יום שלישי בשבוע ישב במשך שעתיים וקיבל תושבים מהשכונה שהיה להם מה לומר על תפקוד העיריה בשכונתם. בדרך כלל היו אלה תלונות על נקיון השכונה, על רעשים בשעות לילה מאוחרות וכדומה. מר מאיר היה שומע את הדברים, רושם לפניו את הפרטים ותוך מספר ימים שולח תשובה לשואלים/למתלוננים. בשכונת נוה עמל, כמו בכל שכונה, גרים גם אנשים קשי-יום שבפיהם לא יימצאו בדרך כלל דברי תודה לשליחי הציבור, אלא להיפך: תלונות ודרישות ואף האשמות!
האשמה שקרית על מר מאיר
אחד מהם, בשם עודד, כבר שלוש שנים זומם רעה על מר מאיר ומחפש להכשילו ולהאשימו. כשלא הצליח למצוא טענה ממשית, מוכחת, המתין לאירוע ציבורי שהתקיים במתנ"ס שבשכונה, ובמהלך הארוע קם ממקומו והחל לחרף ולגדף את מר מאיר לעיני הציבור ולאזניהם. בהלה אחזה את כל המשתתפים באולם הגדול ועד מהרה קמה מהומה בקרב הציבור. רוב הציבור פנה לכוון עודד וביקש לבצע בו ענישה פיזית, אך מר מאיר הספיק להזעיק שוטרים שפיזרו במהירות את ההתקהלות סביבו. הם הוציאו את עודד מהאולם והארוע המשיך כמתוכנן.
מה היתה תגובתו של מר מאיר להלבנת פניו?
בסיום הארוע ביקש מר מאיר מהקהל להתעכב למספר דקות. בדקות אלה התיחס להתפרצות ולהעלבה של עודד וכך אמר, בין היתר: "ציבור יקר ואהוב, אינני יודע כמה מכם מכירים מקרוב את עודד. לא אגזים אם אומר שמעטים מכירים אותו כמוני. בכל שבוע אני טורח להגיע אליו ולהתעניין במצבו. דעו לכם שאין בלבי עליו מאומה! אני מוחל לו על כל מה שהטיח כנגדי. ומכם יש לי בקשה אחת פשוטה ואולי לא רגילה: אנא, מרגע שתצאו מהאולם הזה, שכחו נא את כל מה שהיה כאן! כל הדיבורים וההאשמות כלפיו, שהרבה מכם יכולים להשמיע, לא יועילו כלום להצלחתו האישית. השאירו נא לי ורק לי לטפל בפרשה זו. היו שלום ולילה טוב".
מר מאיר ראש העיר הנבחר
דברי מר מאיר נפלו על אזניים קשובות. למרות ההתמרמרות שחשו כולם כלפי עודד, קיבלו על עצמם למלא את בקשת מאיר שלא לעסוק בנושא כלל, כי נאמנים הם לו. פרשה זו התפרצה כשלושה חודשים לפני מועד הבחירות. פעילים ותיקים בועד שכונת נוה-עמל קיימו ישיבה מיוחדת בהעדר מר מאיר. בישיבה זו העלו מספר חברים הצעה להציב את שמו של מר מאיר כמועמד לראשות העיר. ההצעה זכתה לדיון פורה שבו עלו צדדים לחיוב ולשלילה. השוללים – לא מפני שמצאו בו תכונות שליליות, אלא פשוט לא רצו לוותר על תפקידו החשוב כראש ועד השכונה המסור להם כל כך. ישיבה זו היוותה גם הזדמנות עבור כולם להביע את הערכתם הגדולה כלפי פעילותו הנאמנה והמסורה של מר מאיר במשך כל השנים. ברוב דעות התקבלה החלטה לגייס תמיכה רחבה גם בקרב ועדי יתר השכונות ולצאת בפרסום בעיר. גלי האהדה במר מאיר, כאיש ציבור אהוב, מסור ונאמן, הלכו וגברו עד מהרה וביום הבחירות זכה מר מאיר בראשות העיר לשמחת כל תושביה.
שאלות דיון
- מה היה מיוחד בשכונת נוה-עמל?
- מה היתה תגובתו של מר מאיר להעלבתו של עודד אותו באמצע הארוע?
- מדוע המליצו ותיקי שכונת נוה-עמל במר מאיר כמועמד לראשות העיר?
- האם גם אתם מכירים סיפור על גבורת נפש?
בס״ד
ישר כח גדול לעורכי אתר ״מידה טובה״ ובראשם, ידידי היקר והאהוב משכבר הימים, איש החינוך הדגול, החשוב והאהוב, הרב יצחק עמרני, הי״ו !
כמו תמיד, מצליחים הרב עמרני היקר וצוות האתר החשוב והמוצלח: ״מידה טובה״, לשלב באמצעות הבאת סיפורים מעניינים ומרתקים, שני אלמנטים חינוכיים-תורניים חשובים ביותר:
האחד – התאמת תוכן הסיפורים לעולמם של תלמידינו היקרים ותלמידותינו היקרות, הי״ו, תוך התאמת תוכני הסיפורים למסר מרכזי הנוגע למידה טובה הנלמדת מהפרשה !
לעניות דעתי, כמי שזוכה ב״ה לעסוק בחינוך תלמידי ישראל היקרים (מתוך השתדלות לחנכם בסייעתא דשמיא: למידות טובות, יראת שמיים ואהבת
תורה), החוכמה הגדולה ואחד המתכונים להצלחה גדולה בחינוך למידות טובות, יושגו, בין היתר (בנוסף, כמובן, בראש ובראשונה, לתפילת המלמד והמורה להצלחתם בסייעתא- דשמיא רבה במלאכת הקודש של החינוך שבו הם עסוקים, ב״ה, מידי יום ביומו), באמצעות שילוב הבאת סיפור הנוגע (מאד) להוואי חיי היום-יום של תלמידינו היקרים, יחד עם המסר החינוכי שאותו אנו רוצים לנטוע ולהפנים היטב בלב תלמידינו היקרים, הי״ו. הסינתזה הנכונה שבין שני מרכיבים אלו, היא אחד מהמתכונים המוצלחים ביותר להפנמת ערכים של מידות טובות ויראת שמיים טהורה בלב התלמידים והתלמידות ואת כל זה, מצליחים, ב״ה, אנשי האתר: מידה טובה״ היקרים, הי״ו, לעשות – ובגדול, כמו שאומרים! ** האלמנט השני הנכון והנבון המושג בס״ד באתר זה, הוא: הבאת שני סיפורים שאחד מהם נוגע לעולמם של כלל התלמידים, כולל גם: התלמידים הצעירים יותר: בגילאי גן חובה – כיתה ג׳ / ד׳ והסיפור השני, כגון: הסיפור שלפנינו, על בחירת ראש העיר לשכונת ׳נוה-עמל׳ [* נ.ב.: שימו לב לצמד המילים של שם השכונה שבה נערכו הבחירות
לראשות העיר: ׳נווה עמל׳, המרמזים, לענ״ד, על כך שמידות טובות קונים אך ורק בעמל רב וידועים דברי חז״ל הקדושים על הפסוק: ״אדם לעמל יולד״, שאין ״עמל״, אלא – עמלה של תורה, עמל שקידת תורתנו הקדושה, שנאמר: ״כי אכף עליו פיהו״ = עמל-הפה, עמל לימוד התורה הנלמדת בפיו של האדם!!!] – שזהו סיפור שניתן בהחלט, לספרו, גם – ואולי – בעיקר – לשכבת התלמידים הבוגרים הלומדים בכיתות ג׳ – ו׳ (ואולי, גם תלמידי כיתות ז׳ – ח׳), היות ש׳גיבורי העלילה׳ בסיפור השני, הם מבוגרים ובנוסף – ה׳מגרש׳ שבו מתרחשת העלילה המוצגת בסיפור השני, הוא ה׳מגרש׳ של הבוגרים יותר, קרי: תושבי השכונה הבוגרים. כמו-כן, תוכן העלילה לקוח מתוך הוואי חיי המבוגרים – וממילא, רקע העלילה מתאים, או – ׳מדבר׳ יותר אל התלמידים הבוגרים המכירים סוגי התרחשויות מעולמם של הוריהם ו/או: אחיהם הבוגרים !
ישר כח עצום לרב יצחק עמרני, ידידי היקר והאהוב ולכל העושים במלאכה !
חילכם לאורייתא !
המשיכו כך בע״ה לחינוך
ילדי וילדות ישראל היקרים למידות טובות, אהבת
התורה וערכיה הקדושים, מתוך שאיפה לחיים של אהבת-תורה ויראת-שמיים טהורה בע״ה!
מ: מאיר קורן
בית ספר ממ״ד חברון בנים
קרית ארבע חברון
לק"י
ידידי ורעי היקר הרב מאיר הי"ו
תודה רבה מעומק הלב על דברי ההערכה שלך, הנובעים מהכרה עמוקה של חינוך ילדי ישראל מתוך שליחות. דבריך מאד מעודדים אותנו להמשיך ולהשתדל כמידת יכולתנו להשפיע על השגת אוירה חברתית-חינוכית טובה. מי יתן ונזכה כולנו להגיע לאהבת ישראל אמתית ובעקבותיה בניין בית המקדש במהרה בימינו אמן.
צוות "מידה טובה בפרשה"